Živý chat umožňuje všetkým účastníkom videohovoru Blitzz posielať textové správy a odkazy. Správy vidia všetci účastníci hovoru.
Ako zapnúť chat
- Prihláste sa ako Admin (správca) a kliknite na Session Settings (Nastavenia relácie) v ľavom bočnom paneli.
- Kliknite na Collaboration Profiles (Profily spolupráce).
- Vyberte profil spolupráce. Na karte Settings (Nastavenia) zapnite Chat. Ak chcete správy z chatu uchovať aj po hovore, zapnite aj Auto-save Chats (Automatické ukladanie chatov).
- Kliknite na Save (Uložiť).

Ako odoslať správu v chate
Správy môžete posielať iba počas videohovoru.
Na počítači
- Kliknite na tlačidlo Chat v dolnom paneli ponuky.
- Napíšte správu a stlačte Enter. Môžete tiež vložiť odkazy, ktoré si hosť otvorí na svojom zariadení.
- Okno chatu zostane otvorené, kým znova nekliknete na tlačidlo Chat. Kedykoľvek ho môžete znova otvoriť a zobraziť všetky správy z relácie.

Na mobile
- Ťuknite na tlačidlo Chat v pravom hornom rohu.
- Napíšte správu a ťuknite na tlačidlo so šípkou (odoslať).
- Chat zatvorte pomocou X alebo ťuknutím mimo neho. Opätovným ťuknutím na Chat zobrazíte všetky správy z relácie.

Zobrazenie uložených správ z chatu
Správy sa ukladajú iba vtedy, ak je v profile spolupráce zapnutá možnosť Auto-save Chats . Po hovore ich nájdete v Session Details (Podrobnosti relácie) na karte Files (Súbory) .
Dobré vedieť
- Bez automatického ukladania sa chat neukladá ani neuchováva a po odpojení zámerne natrvalo zmizne.
- Správy z chatu vidia všetci účastníci hovoru.
- Chat je dostupný pre všetkých používateľov v doméne.
Často kladené otázky
Ukladajú sa správy z chatu Blitzz?
Iba ak je zapnutá možnosť Auto-save Chats. V opačnom prípade po skončení hovoru zmiznú.